éjszárny zöldi (bán andrás)- álmodik a vágy

nem, ez nem lehet.
hol vannak az álmaim?

üres csendben nyújtóznak a végtelen felé a gondolatok. egy megfeszített tudat karjai próbálnak rést találni a hálón. a mozdulatok lelassulnak.


álmodom? most álmodom?

még visszhang sincs. a tér lassú hullámokban árad, a szív ritmusára ringatja az illúziókat. eltévedt gyermek találja magát a felhõk templomában. csend. a magány kiutat keresve csapong a semmiben, a gondolatok lelassulnak.távolról mintha zsibbadás... az idõ átmenet nélkül dermedt a pillanatba.

üvegsziget a létezésben, ez vagyok.

magány, megalkudni nem tudás, gyengeség, fáradt undor, fáradt gyûlölet, fásult remény.

a tökéletesnél nem lehet kevesebb, és a hit, mint egy makacs láz, ami inkább eléget, mintsem elengedne, görcsösen kapaszkodik a semmibe lógva a valóság repedéseiben.

ha elaludnék, az álmom is itt lehetne, és az álmomban te, arctalan tündér.

miért nem ismerlek, ha minden álmomban érzem hogy ott vagy? csak a vágy játszik velem, hogy megtartson élve, amíg a fáradtságba törve megalkuszom?

itt, bennem, ezek a kérdések is válasz nélkül hullanak, a magány szárnyai csak ívekbe simítják a zuhanást. haldokló sóhaj a test kapujában. megáll, mintha még visszanézne, de nem fordul. áll. lehunyt szemmel próbálja látni a jövõt, hogy legyen miért visszanézni. mint kõbe kapaszkodó szõlõkacsok úgy tartják a hús börtönében a lelkedet az erek.

mintha a semmi egén egy cérnaszálon sétálnál át, és körülötted és feletted a semmi és alattad is csak a semmi végtelen. zuhansz bármerre nézel, bár talán nem is mozdulsz, hiszen te is csak a térben létezel, és a semmiben tér sincs, és te sem vagy, és mégis átéled, hiszen létezel benne és valahogy a semmi is te vagy.

itt belül a csend és a magány végtelen.

itt te sem szólsz, tündér, csak reméelem hogy valahol vagy. vagy, nekem.

ha kinyitom a szemem, halvány ködöt lélegzik a szoba és felhõkké álmodják magukat a falak és ebben az idõn kívüli pillanatban olyan éles, kemény és tiszta a vágy, hogy ha most lenne testem belepusztulnék és nem tudnák még tovább várni rád. most a test talán elenged kicsit, hogy megtartsam magam, hiszen te bennem élsz és veled nem végezhetek, mert ha igaz a mesém, és még ismeretlenül is egymásra várunk, te éppúgy szomjazol engem, ahogyan én vágyom a fényedet.

legyünk csillagok.

érzed?

szikrányi fénycseppekel tartjuk végtelen eget, köztünk a bársony semmiben él mindenki álma, és mi ezt tartjuk veled.

nekem ez a szerelem, csak hagyom, hogy a vágy, ami én vagyok egészen, egészen én legyek és meséljen, hogy legyen mese, mert a mesében te vagy, tündér, és én hihetem hogy igaz és megkereshetlek a mesében.

nekünk lennünk kell, tündér, hiszen a mi szerelmünk a mese, ami álmot és reményt ad, a mi történetünk volt ezeréveken át esti mese az ágy szélén, egymásba feledkezõ szemek tükrén nedvesen csillanó viaszízû gyertyaláng, a mi szerelmünk volt remény, ha csalódásban összetörve kellett valami hajnalig, mi voltunk vigasz, mi, és minden pár, aki egymáshoz érve egész lett, mi tartjuk a csillagos eget, mi a csillagok, és köztünk a végtelen, mély, bársonyos ég isten, és tart minket, és mi tartjuk õt, és õ éppúgy te vagy, ahogy te vagy õ, és a szerelem minden gondolat ahogyan keresel engem és én hiszem hogy igaz, és egymáshoz érve remény mese, te tündér, gondolat, minden lélegzet ima és isten és én ebben a végtelenben keresem magamat.

a gondolat lázas hullám és a létezés gondolattengere a végtelen óceán,és mi -így, külön is vágyva egymásba-, úszó szigetek, akik repülni vágyunk és átnyúlni a magány fojtotta idõn, és minden álom remény és ima, megtalálni akivel egész lehetsz, és egymást átölelve elaludni ma.

You have no rights to post comments

éjszárny-hírlevél

itt tudsz feliratkozni a hírlevélre, nem spam, mindössze a lényeges dolgokról értesítelek rendszertelenül és ritkán (pl letölthető új zene, írás stb)

Támogatás


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/schlncom/public_html/zoldi/modules/mod_nova/mod_nova.php on line 25

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/schlncom/public_html/zoldi/modules/mod_nova/mod_nova.php on line 110

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/schlncom/public_html/zoldi/modules/mod_nova/mod_nova.php on line 346

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/schlncom/public_html/zoldi/modules/mod_nova/mod_nova.php on line 359

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/schlncom/public_html/zoldi/modules/mod_nova/mod_nova.php on line 425

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/schlncom/public_html/zoldi/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 51

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/schlncom/public_html/zoldi/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 52

tisztelt látogató,

ezúton szeretnélek megkérni,hogy ha tetszik amit itt találtál,és van rá lehetőséged,akkor támogasd az oldal működését,tetszőleges pénzadománnyal illetve megosztással.ez sokat segítene abban, hogy az oldal továbbra is tudjon működni,és minél több írás, kép, zene születhessen.ha nem tudod, az sem gond, amíg az oldal működik, továbbra is ingyenes marad.

a támogatási lehetőségeket IDE KATTINTVA tudod megtekinteni.

köszönettel,

éjszárny

 

...és egy részlet Kerouac Útonjából, csak mert szeretem, és talán mást is eltalál: "Azért mikor kinn ülök a folyó lerobbant rakodópartján napnyugtával, és az ég New Jerseynek nyúló sávját figyelem, és elgondolom, hogy az éggel egyközûen épp ilyen hosszü sáv föld ível a nyugati partig, és a földön út vonul, és az út hossza az álma mindenkinek, és lowában, tudom, a gyerekek ilyenkor sírnak, mert ott nem bánják, ha sír a gyerek, azért ne sírjatok, mondom innen, mert a csillagok feljönnek mindjárt, és nem tudjátok, hogy az Isten Micimackó? az ég pedig odébb a prérire hajlik, és hullajtja rá diadémjait, mikor alig tûzte még a fekete éjszakára, a föld áldására, a folyók csendesítésére, csúcsok sipkájául, és elrejti benne a végsõ part titkát, hogy senki ne tudja, mi lesz, csak az öregedés foszló ruháit tudja..." (Jack Kerouac: Úton)

joomla компонен��

/
asd